Kriptomonedhat vazhdojnë rritjen e tyre të moderuar

Paqëndrueshmëria vazhdon në tregjet e kriptomonedhave. Me zhvillimet në tendencën rënëse të inflacionit që vjen nga ekonomitë e SHBA-së dhe BE-së, Fed dhe BQE pritet të bëjnë ndryshime në politikën e tyre monetare ose të ngadalësojnë normat e rritjes së normave të interesit për të rritur çmimet e kriptomonedhave.

Ekonomia botërore është ende duke luftuar me problemin e inflacionit. Inflacioni në ekonomitë e SHBA-së dhe BE-së, të cilat pësuan më shumë, hyri në një prirje rënëse. Prandaj, edhe elementët e ekuilibrit në tregje kanë ndryshuar. Ndërsa  ari ynë  u forcua,  gramët e arit  arritën majat historike. Çmimet e naftës u forcuan me rënien e inflacionit. Pritshmëritë janë shfaqur që Fed dhe BQE do të ulin normat e interesit ose se norma e rritjes së normave do të ngadalësohet.

Kriptomonedhat vazhdojnë rritjen e tyre të moderuar

Paqëndrueshmëria vazhdon në tregjet e kriptomonedhave. Me zhvillimet në tendencën rënëse të inflacionit që vjen nga ekonomitë e SHBA-së dhe BE-së, Fed dhe BQE pritet të bëjnë ndryshime në politikën e tyre monetare ose të ngadalësojnë normat e rritjes së normave të interesit për të rritur çmimet e kriptomonedhave.

Ekonomia botërore është ende duke luftuar me problemin e inflacionit. Inflacioni në ekonomitë e SHBA-së dhe BE-së, të cilat pësuan më shumë, hyri në një prirje rënëse. Prandaj, edhe elementët e ekuilibrit në tregje kanë ndryshuar. Ndërsa ari ynë u forcua, gramët e arit arritën majat historike. Çmimet e naftës u forcuan me rënien e inflacionit. Pritshmëritë janë shfaqur që Fed dhe BQE do të ulin normat e interesit ose se norma e rritjes së normave do të ngadalësohet.

Paralelisht me të gjitha këto zhvillime, kriptovalutat filluan të rriten. Vëllimi i transaksioneve në kriptovaluta, i cili ka 3 javë që tregon një grafik në rritje, ka kaluar sërish 1 trilion dollarë.

ORËT HISTORIKE TË BLERA NGA PEAK

Kriptomonedhat po tregtohen në nivele shumë më të ulëta sesa nivelet më të larta historike që panë në nëntor 2021. Për shkak të vlerës në kohë të parasë dhe inflacionit të lartë në vitin 2022, paratë e investitorëve të kriptomonedhave pësuan humbje të mëdha. Rentabiliteti real do të shfaqet nëse llogaritjet bëhen në këtë mënyrë duke mbivendosur normën e inflacionit mbi normën e inflacionit për monedhat e tyre, si dhe që monedhat e tyre të rriten në nivelet e mëparshme për t’u vlerësuar.

BITCOIN ËSHTË BËRË 23,000 dollarë

Me Bitcoin mbi 23 mijë dollarë, kriptomonedha kryesore ka mobilizuar edhe kriptovaluta të tjera. Bitcoin pati një nivel të ulët prej 22 mijë e 292 dollarë dhe një nivel të lartë prej 23 mijë e 78 dollarë gjatë ditës. Aktualisht tregtohet me 22,721 dollarë me një rënie prej gati 1%. Në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave në nëntor 2021, distanca e tij është 67 përqind.

ETHEREUM tejkalon $1600

Ethereum, i cili ka qenë në një prirje rënëse për një kohë të gjatë, po tregtohet me 1633 dollarë me një premi prej 0.23%. Ethereum pa një çmim të ulët prej 1607 dollarësh dhe një nivel maksimal prej 1663 dollarësh gjatë ditës. Distanca e saj nga niveli më i lartë i të gjitha kohërave në nëntor 2021 ishte 66 përqind.

MOS u mashtroni nga Kurthet e Demit

Në tregun e kriptomonedhave, kurthe demash shihen aktualisht pas çdo rënieje. Demat përpiqen ta mbajnë tregun pozitiv me blerje të lehta, duke i bërë investitorët e tjerë të besojnë se do të jetë rritës. Më pas, kur demat shohin fitime prej rreth 7-10 për qind, ata fillojnë të zbrazin asetet e tyre kripto duke lëshuar një urdhër shitje dhe duke i kthyer paratë e investitorëve të vegjël në token.

RREGULLAT DUHET TË VJEN

Hendeku i madh në tregjet e kriptomonedhave po bën që pasuritë të zhduken. Megjithëse qeveritë vazhdojnë të punojnë për rregullimin e kriptomonedhave, një treg i legalizuar dhe i organizuar është shumë i vonuar. Mungesa e një hendeku të marzhit, bollëku i kriptomonedhave pa para dhe histori, fakti që shkëmbimet e kriptomonedhave nuk i nënshtrohen asnjë legjislacioni, bëjnë që qindra mijëra njerëz të humbasin paratë e tyre.

MOS VENDOSH NGA PARASHIKIMET E LEHTA

Për kriptomonedhën kryesore Bitcoin, është e nevojshme të mos u besoni atyre që bëjnë parashikime të tilla si “do të shohë 100 mijë dollarë, do të shohë 250 mijë dollarë”, duhet të shqyrtohet thellësia e analizave themelore dhe teknike dhe nëse ata japin ‘ një çmim objektiv, është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje datës. Nëse thotë “do të arrijë në 250 mijë dollarë” dhe nuk specifikohet një datë, duket se ky vlerësim është bosh.

EKSPERTËT PAGË PUNËS

Njerëzit që paraqiten si ekspertë ose fitojnë para në mediat sociale ose punojnë si rrogë në një shkëmbim kriptomonedhash. Nëse ekspertët që analizojnë se kur do të rriten dhe bien kriptovalutat do të analizonin edhe veten e tyre, ata mund të bëhen miliarderë dhe të jetojnë jetën e tyre shumë të qetë në vend që të punojnë për një rrogë. Në dritën e kësaj, njerëzit që e paraqesin veten si ekspertë duhet të trajtohen me kujdes.

SI TË INVESTOJMË PARA CRYPTO?

Kriptovalutat nuk kanë një hendek të marzhit, kështu që paratë tuaja mund të arrijnë mijëra herë në të njëjtën kohë dhe papritmas mund të bien në zero. Meqenëse nuk është e varur nga asnjë autoritet, nuk i nënshtrohet rregullave dhe ligjeve. Monedhat e blera nga çdo shkëmbim i kriptomonedhave mund të avullojnë pas mbylljes së shkëmbimit të kriptomonedhave. Njihet si metoda më logjike për të ruajtur kriptomonedhën e marrë duke e zhvendosur në një portofol të ftohtë. Shkëmbimet e kriptomonedhave duhet të përdoren vetëm si ndërmjetës dhe më pas monedhat duhet të mbahen në kuleta të ftohta. Shkëmbimet e kriptomonedhave mund të ngadalësojnë sistemet e tyre për të mbrojtur veten në rast të rritjes ose rënies, dhe për këtë arsye investitorët mund të jenë viktima sepse tregtimi nuk mund të bëhet. Për shkak të faktit se ata nuk janë të lidhur me asnjë autoritet, pothuajse çdokush mund të bëjë deklarata për kriptovalutat dhe të pretendojë se është ekspert. Edhe pse shumë njerëz të zakonshëm në mediat sociale nuk kanë autoritet, ata japin këshilla dhe viktimizojnë investitorët. Edhe pse shpjegimet bëhen me grafikë, i vetmi ndryshim që do të prekë ekonominë globale mund të prishë të gjitha analizat. Për këtë arsye, është e nevojshme të tregoheni të kujdesshëm kur investoni në kriptovaluta dhe të njihni mirë rreziqet dhe të përditësoni kohëmatësit çdo ditë.

About Mr.root

Check Also

Die Schwarze Spinne

Original title The Black SpiderDie Schwarze Spinne, with its unusual scenario and exciting story, manages to …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu